De wereld ontwikkelt zich moment snel, heel snel. Waarheen? Geen idee. Het gevoel wat ik erbij heb is dat het een positieve ontwikkeling is.
Het positieve kenmerkt zich voor mij doordat mensen zich sneller uitspreken en hun stem laten horen.
Mooie voorbeelden daarvan zijn de onthullingen van Edward Snowden en de protesten in Turkije, Brazilie en tegen Monsanto. De boodschappen worden sterker en het aantal ‘boodschappers’ neemt toe.
Ik heb met Ding a Ling een zelfde visie: Ik wil me laten horen en wil mensen helpen die een boodschap hebben, maar moeite hebben om deze over te brengen. Ik wil deze mensen (of organisaties) een stem geven.

Vorige week zaten ik en mijn vriendin op de bank en zij vertelde dat haar moeder een ‘zwerfboek’ had gelezen. In eerste instantie was ik in de veronderstelling dat een ‘zwerfboek’ familie van de zwerfkat was, maar voor de zekerheid besloot ik geen domme vragen te stellen.
Ze vertelde me dat een ‘zwerfboek’ een boek is dat van hand tot hand gaat, en dat iedere persoon die het boek heeft gelezen zijn naam en afkomst erin zet.
Vervolgens laat deze persoon het boek weer achter op een plek waar andere mensen het boek mee kunnen nemen. Op deze manier reist het boek misschien wel de hele wereld over. Vanaf dat moment dwaalde mijn gedachten af en tekende een nieuw concept zich af in mijn hoofd. Een concept wat perfect aansluit bij de ontwikkelingen in de wereld en tevens aansluit op mijn eigen visie.

Het concept heet: ‘Around the world in 80 stories’ en houdt het volgende in:

“Iedere persoon op deze planeet is uniek, heeft een eigen visie op het leven en heeft het recht deze te delen met wereld. Iedere ‘stem’ telt!

Met dit boek wil ik zoveel mogelijk persoonlijke boodschappen van over de hele wereld in 1 boek bundelen en deze weer aan de wereld aanbieden.

Iedere persoon die dit boek krijgt overhandigd is voorbestemd zijn of haar boodschap voor de wereld op te schrijven of te tekenen. Wanneer een boodschap is vastgelegd, is het aan die betreffende persoon om te bepalen wie de volgende uitverkorene is om zijn of haar boodschap op te schrijven. We hopen dat het boek een groot deel van de wereld te zien krijgt, dit om zoveel mogelijk culturen en mensen met een andere afkomst een ‘stem’ te geven.

Niet alleen de mensen die hun boodschap opschrijven of tekenen zijn bijzonder, de reis die het boek aflegt is net zo bijzonder. We willen daarom alle ‘boodschappers’ vragen hun boodschap te voorzien van naam (indien gewenst een pseudoniem), datum, nationaliteit, huidige locatie en daarnaast een foto of filmpje met een kort reisverslag op te sturen. Op deze manier kan de bijzondere reis worden vastgelegd.
De foto of filmpje met het verslag worden op www.dingaling.nl/blog geplaatst.

Om het boek nog specialer te maken willen we iedere ‘boodschapper’ vragen zijn/haar handtekening op de kaft van het boek te zetten. Op deze wijze worden alle boodschappen nog meer kracht bij gezet.

Om het project te laten slagen is het belangrijk dat iedere ‘boodschapper’ gelooft in de filosofie achter het idee, en er daarmee voor zorgt dat het boek zijn reis vervolgt. Uiteraard hoop ik dat alle ‘boodschappers’ hun moment met het boek vastleggen en met iedereen willen delen. De reis is in mijn ogen écht net zo bijzonder.
Ik hoop dat jullie de reis van het boek via mijn website gaan volgen en net als ik geloven in een prachtig eindresultaat.

Op maandagochtend 8 juli overhandig ik het boek aan de eerste ‘boodschapper’ en daarna…..daarna heb ik geen idee wat er gaat gebeuren. En dat is spannend

Wordt vervolgd…..