Wekenlang bleef het stil. Tot afgelopen maandag, toen werd de stilte doorbroken. Het boek ‘Around the world in 80 stories’ is van hand gewisseld en bevindt zich nu in Thailand!

Ongeduldig
Ik ben er altijd overtuigd van geweest dat het project een succes zou gaan worden, maar toch was er twijfel ontstaan. Ik had het boek aan één van mijn beste vrienden overhandigd, maar ik bespeurde bij mijzelf een bepaalde onrust en ongeduld. ‘Zou hij (Ties) het boek zijn vergeten? Is hij het boek kwijtgeraakt? Waarom heeft hij het boek nog niet aan een volgende persoon overhandigd?’ Allemaal vragen die bij me opkwamen en me bezig hielden. Enkele keren heb ik bij Ties geïnformeerd hoe het er voor stond. Dit geheel tegen mijn filosofie in. Niet dat ik Ties niet vertrouw, maar de regie uit handen geven bij een zelf bedacht en opgezet project is lastiger dan gedacht.

Visie
Mijn visie is dat iedere stem telt en iedereen het recht heeft zijn of haar stem te laten horen. Ik wil met dit project ‘stemmen’, meningen en visies van mensen van over heel de wereld verzamelen en weer aanbieden aan de wereld. Dit wil ik onder andere doen door een leeg boek van hand tot hand de wereld over te laten gaan. Iedere persoon die het boek in handen krijgt wordt gevraagd een boodschap in het boek te schrijven, tekenen, plakken etc. Het kan een boodschap zijn voor de wereld, een ander persoon of een specifiek onderwerp. Er zijn geen kaders of richtlijnen. Alleen de vrijheid van meningsuiting.
Een bevredigend bericht
Afgelopen maandag kreeg ik van Ties het bevredigende bericht (en bovenstaande foto) dat hij het boek aan een volgend persoon heeft overhandigd. Het boek is nu in het bezit van Pascal en hij heeft het boek meegenomen naar Chiang Mai in Thailand.

Ties stuurde mij het volgende bericht:

Beste Ding a Ling,

geweldig dat ik het boek als eerste persoon heb mogen ontvangen en mogen doorgeven. Het boek heeft inmiddels een vlucht genomen naar Thailand! Een dag nadat ik het in handen kreeg hoorde ik dat een vriend die daar woont voor een paar weken naar Nederland zou komen. Dat leek me geen toeval dus ik heb het boek aan Pascal meegegeven. Ik ben erg benieuwd waar het boek allemaal naar toe gaat en ik zal het blijven volgen.

Grtz Ties

Loslaten
Uiteraard ben ik heel blij met dit bericht. Het voelt alsof het project nu écht van start is gegaan. Het boek is immers aan de andere kant van de wereld, ongeveer 11.000 km hier vandaan! Dit betekent wel dat ik de regie nu echt los moet laten en alleen het vertrouwen in een goede afloop overblijft. Aan vertrouwen geen gebrek, nu alleen het geduld nog.

De reis volgen
De reis van het boek is te volgen via mijn website en via mijn facebookpagina

Foto/beeld: Thijs Bisschops